Friday, October 12, 2012

Jom Order and Makan Pavlova

Salam ....
Rutin weekend kalau ada orang order aku tolong buatkan.Baked Pavlova ni senang aje cuma malas nak menunggu time masak tu.Kadang-kadang 1j30m kadang-kadang tu sampai 2 jam.Nak maintain kan warna sebenar Pavlova tu kan.

Dek kerana tak sabar aku naikkan suhu lebih sikit so jadi la warna perang-perang skit.




Sapa nak order boleh email escadagurl21@yahoo.com

Friday, September 28, 2012

Teringin

fuh fuh fuh... Habuks.....
Saje tiba-tiba nak post blog.Aku teringin nak pregnant lagi sebab kawan seangkatan tengah preggy anak second.Cepat betull.Insyallah kalau ada rezeki tahun depan la.Tahun depan jadi anak JPJ la.Si Adam jadi anak Rapid KL.

ok Bye haha

Tuesday, April 3, 2012

Mandi Swimming Pool and BBQ time..

Hari Minggu yang lepas aku dengan kawan-kawan ada buat potluck dekat Putrajaya. Bertolak dari rumah pukul 4petang sampai Putrajaya pukul 5petang mcm tu.Singgah sekejap hantar barang kat rumah Mohsein then terus swimming pool dekat Pullman.Bayaran masuk untuk dewasa RM5 tapi kalau baby x pyah bayar.Simple je swimming pool dia tapi best.Sesuai untuk sapa yang suka berenang jauh2 dan sapa nak belajar berenang kat sini pon ada juga.
.Kitaorang swimming dalam 1 jam je sebab masa dah cukup.tepat 6.45petang abang tu dah tiup wisel bermakna kami semua kena balik.7.45 dia buka balik sampai la 9.45malam.All babies memang suka sangat main air.
Balik rumah siap2 untuk BBQ..sementara tu semua apak2 tolong jaga baby dan yang mak-mak pulak masak di dapur....






Kami masak sangat sedap..Percaya tak?!! hehe

nampak tak aku dah gemok.Actually x gemok pon cuma cutting dah x de... ehehehehhe Semua lengkap...Kami semua x habis makan sebab kenyang.Terlampau banyak makanan.











 Swimming Pool time... Sangat best.Sapa2 nak belajar berenang boleh juga kat sini.X ramai mana pon...







Monday, March 26, 2012

My first meeting with dear :)

i love my friends a lot.Lama dah x jumpa.Perjumaan di Nyonya The Curve.Celebrate Birthday Anna (in advance) cos birthday dia on April.Kot2 bulan April x dapat jumpa kan?We all plan juga nak pi bercuti mybe dekat Fraser's hill or PD.Insyallah on Mei or June..(oohh!!1 no June?)


Jalan-jalan on Sunday!

Memandangkan plan for Saturday CANCEL!!! cos my hubby bon bon tu kerja so tukar pada Sunday untuk jumpa kawan-kawan ku. Ini perjumpaan kedua dalam 1 hari tu dekat IKEA.Makan-makan meatball then lepak The Curve.
We all plan nk pergi bercuti ke satu destinasi yang agak menarik juga and pakej murah.Masing-masing bawa baby.Last bercuti dulu pun dekat Redang, masa tu masing2 belum berkahwin lagi.And now masing2 dah kena bawa baby masing2 tengok pantai and kolam renang.So we all decide to SETUJU! for that package.Insyallah bulan October or Nov la we all pi bercuti.

Wan chem with baby Ray (5moths)
(Hello Baby Ray)
Eh! Adam Mirza..kamu pakai stroller sape tu?Sedap titowww



Me and hubby ku..
Adam eat spagetti.He really loves to eat that foood.Aku bawa bubur dia x mau makan pulak.


Me and my SIL....tolong jadi babysitter kejap..

Manyak Syok.... X sabarnyaa. :)
Sabtu 31 March BBQ at Putrajaya ;)

Thursday, March 22, 2012

Jom jalan jalan nak?

hehe.... saje x de keje nak update.

Ujung minggu ni busy jalan-jalan jumpa kawan.

Sabtu 24 mac ni nak pi Mid Valley - Delicious jumpa bunga,anna,safa, lysa, haja and fiza..Macam mana mau pi,hubby kerja on Saturday!!!! HHhaiihh..X pe cr idea lain.
Ahad 25 mac - Ikea for lunch meatball.Yummyyy u. Meeting untuk all momies punya vacation. Tqah,Shasha,adik and ME..
Semua bawa babies so mana mau letak?terpaksa dukung cos food court dia terlampau ramai orang. For babysitter me bawa adik hubby la.Boleh tolong jaga my Adam Mirza.hehe

Jom jalan-jalan on weekend.Jumpa anda disanaaaaaaaaa...

Tuesday, February 28, 2012

My Anak buah Tunang...

26 Feb 2012 berlangsungnya majlis pertunangan my anak buah dengan Muhammad Hadi yang berasal dari Brunei di Hulu Langat Selangor.Pertemuan mereka bermula di Brunei.Masing2 bekerja di Brunei Airline sebagai pramugari dan pramugara.
Insyallah tahun hadapan bulan 2 ke 3 x silap la mereka akan melangsungkan perkahwinan.
Aku mendoakan mereka dua kekal hingga ke akhir hayat.Jaga diri dan tingkah laku.
Hadi is very soft spoken.Tertib dan sangat menghormati orang tua.Very alim ok..Aishah garang juga but very nice smile.sweet je.


Sambut sekali birthdaynya yang ke 20tahun...
Sangat malu nak ambil gambar ok..ahahhaha



Family perempuan



Assalamualaikum kawan-kawan...
Nak update gigi my baby Adam.Hari ni 28 Feb dia masuk 10 bulan.Still ada 2 batang gigi.Rajin menggigit bila time isap susu.Setiap kali dia gigit, aku tekap muka dia kuat2 kasi lemas.Kalau jerit lagi dia ingat kita main-main dengan dia kan.So bila dia rasa nak gigit dia ingat "ni mesti mama aku tekap muka aku nanti, baik aku x gigit".ehehehehhehe

Makan-Start umur 8bulan 3 minggu dia makan,tupon main-main je.Dua suap dah alihkan muka.Kadang-kadang terasa kecewa,kita dah masak sedap-sedap tapi Adam x nak makan.Sampai sekarang pon dia masih tak berminat nak makan.Addooiii...Tapi alhamdullilah sepanjang hidup dia 10 bulan ni, 2 kali je dia demam. Tu pun x teruk,cuma 38c je suhu dia.Tak meragam,kuat main(panjat-panjat jatuhh...kdang2 terbalik kebelakang eheheheh) dan kuat menyusu.

Monday, February 20, 2012

Adam ada new ride :)

Assalamualaikum Antie-antie semua.Pagi ni saye nak update kereta dan basikal terbaru saya.hehe.Black car tu Umi dengan Tok Ayah saye belikan.Yang warna biru tu basikal baru saye juga.Tu Antie Qila dengan Uncle Syami belikan. Cantik tak..?First time saye drive saya dah mengantuk.Sampai tertido saye dalam kereta Audi ni.Nasib tak ekchiden.OH lupa saye nak cakap, Umi saya belikan ni sempena birthday saye bulan 4 nanti.Umi saye belikan awal sebab 20hb Feb bersamaan arini adalah birthday cousin saya Auni Zahra.Jadi umi saya belikan sekali lah untuk saye.


Ini Black car saye..Audi tau jangan main2.
Yang ni basikal saye.

Ha ni lah Mini Cooper cousin saya Auni Zahra tu.Cantik kan?Mula-mula dia naik car dia kan.Dia nagis..ekekekekek Apalah dia tu.

Ni basikal dia.Cantik kan?

Haaa ni lah cousin saye.Auni Zahra nama dia.Comelkan?Saya nak ucapkan Happy Birthday kat Auni Zahra.Semoga panjang umur dan murah rezeki.Dah setahun dah awak kan? Saya lagi 2 bulan baru setahun.Eemmm... maafkan saye kalau saye suka tarik rambut awak.Panjang sangattt.....Awak pun suka main cucuk2 mulut dgn mate saye..Akit tau..hehe.Ok lah Auni nanti 25hb ni kite sambut birthday awak yerr.. nak hadiah apa?Nanti kita suruh mama kite belikan lah sebab kite x leh kuar duit.Mama kite pegang kad bank kite..Nanti kite buat seperise hadiah awak nanti.. ungguuuuuuuuu au.. :)