Monday, January 4, 2010

Saya sangat MALAS..

aaccuuummmm!!!
uisshh banyaknya habukk blog nie..Sudah lama aku x update kan?
Kemalasan tahap melampau. Banyak benda aku nk fikir memandangkan lagi 5 bulan setengah je kan. Klip klip mata kejap jeee nk sampai masanya.

Alhamdulillah setakat ni Makeup, dewan dan Photographer dah tempah yang ni belah aku. Gift sudah juga tp x boleh nk decide awal takut ada yang lagi baru kan? Yang pasti ianya makanan. Aku tak mau bagi kipas la, sapu tangan la, sudu garfu la...Tak suka betul. Itu dulu2nya wedding boleh la. Emmm hantaran cuma Perfume belah laki pompuan sudah, kain pasang, telekung sejadah pon sudah. Yang lain2 insyallah next month tidak termasuk buah dan kek (kang basi plak kan?)

Belah dia cuma khemah saje dah dpt tapi tak bayar deposit lagi. Insyallah bulan 2 nanti baru nak pi jumpa owner khemah.Pelamin pon masih awal nk book. Tapi pelamin tak berapa nak risau sangat sebab member rapat yang uruskan.Dia baru buka butik dekat sg buloh. Alhamdulillah.... Makanan pun aku x payah fikir sbb mama dia yang uruskan. Sendiri masak ok..Mmg sedap.

Itu jelah yang aku dapat ceritakan... Next time aku update lagi ok!! daaaa..

30 comments:

tembun said...

siap ade bersin..hahaha
neway...selamat membuat persediaan
semoga semua berjalan lancar...

Riena said...

thanks tembun..
comment mu amatlah dihargai..eheheh

PUANSTOBERI said...

Btol tu. door gift tu kasik je makanan, leh gak org makan [hehe. akaklah kategori org dulu2 tu sbb ada bagi saputgn. tp ada jugak makanan dlm paper bag itu. hehe]

Nurulhuda|Adlie said...

rieeeennnnnaaaaaaa..

u mmg malas! rajin ngomel2 blog org je kan u, i ni tak sanggup nak komen entry bawah ni, mmg ngeri so tuggu entry baru jek.. :)

5 bulan setengah sahaja lagi? ok juga yang besar2 sudah settle..

Riena said...

kak reen- mak x mau buat paper bag plak.dia ckp just bg je mcm tu.simple bukan?

huda- ya saya mmg suka ngomel2 dlm blog org sbb saya rajin membaca.sendiri punya blog, harammmmm!!! huhuh

alhamdulillah....

littlephia said...

haip! tak mo malas2 di tahun baru. isk... No no no.. hehehe.

wahhhh, lima bulan lagiii...

Happi New Year Riena!

Riena said...

hai phia..
insyallah x malas lagi...ehehheh
@-->----

Atiqah Adnan said...

hee bride to be tak boleh malas-malas.. eleh i cakap orang i pun samaaa... hhuuu~

happy new year my dear rienaa..

Riena said...

dia excited sangat nak itu ini sampai satu tahap tu dia malas gila nk buat apa2..eheheh

happy NY to u atiqah.@-->---

ReYNa said...

hi there. can i link u?

ina said...

Riena sayang..dorgif dah ada ke.kalau lum leh oder coklat dari akak..heheheh..wat hantaran pun sesuai gak

neway...jgn lupa kumpul nama tetamu dari skrg..nti ada lak yg tertinggal

Riena said...

reyna- sure u can...

kak ina.. dh tulis skit2..cuma nama kawan mak je belum dpt lagi

fikaryna said...

riena ..mana ada malas..rajin la tuh..tp 4 bulan ke bawah baru btl2 sibuk sbb nak final confirmation kan dgn vendor2 atau finalize gift atau hantaran atau yg apa2 hal yg kita kena decide la..once dah bayar dep..tggu dkt ari majlis..setel seme payment pastu tggu ari majlis jer..btw all d best ya!

Putri Ramlan said...

5 1/2 bulan je lg? dup dap! ;)

Riena said...

oh no put.. jangan dup dap dup dap to me.. takutt !!!

cik EPAL said...

ok..next time update lagi..heee :)

kathy jem said...

Hai Riena..Mau kawen gak ek..hihi..Sama la kte..Bulan berape kawen??

nad nazira said...

haishhhh..jangan malas-malas! 5 bulan consider ample time..nad start buat blog pun 5 months before wedding..wuwu..tapi rase macam sekejap je mase berlalu..tuptup hari kawen pun menjelma dan saue diserang panic attack!


*wink*

Riena said...

Epal- tq :))

kathy - bulan 6 insyallah..eheh awak bila?

nad - eheheh.. nas, bukan sepanjang masa aje malas.kdg2 aje.kalau agak2 tertekan tu yang jadi MALAS GILA.. boleh gitu?

Aimy.Aflah.Inspiration said...

Salam dari Aimy.Aflah.Inspiration

Kami di Aimy.Aflah.Inspiration, bersedia memberikan perkhidmatan berkualiti pada harga yang berpatutan.... untuk maklumat lanjut..kunjungi blog kami ye..... http://pelaminhantaran.blogspot.com

*kepuasan pelanggan aspirasi kami..:) .. see ya..

ina said...

riena.kedai kek tu kan lepas je traffic lite kosas menuju ke bukit belacan...kan ada simpang masuk waterfront belah kiri,masuk simpang pertama tu.blk mula2 adalah yg 2 tingkat tu kan,pastu blk setingkat pertama.riena g blok setingkat kedua. dia antara ada kedai yg jual ECPI.ada tulis PEMBEKAL BAHAN KEK.... klu tak jumpa gak..kol akk ye...telefon kat blog alifcoc..semoga jumpa...

.:ANN512:. said...

hey dear!~

i perasan 2-3 kali u drop comment at my blog..hehe :)

thanks ya lalink.. :)

let's exchange link? i link u tau riena..

friends? :)
cheers!
ann

NahWaL said...

ekau nak kawen ke idak ni rina oi? HE HE. bulan 6 kan? dah sedang2 nak tempah pelamin dah tue. sepat sepat before terlambat!!!

eh kawen kat mana yang?

Riena said...

hai ann...sure ann...

nahwal- iyolah nak kawin niee.. ingt main2 ko..den kat ampang, belah laki sg buloh..

NahWaL said...

Dokat ja..:D. jempot ai tak? hihi

Riena said...

nahwal, lambat lagiii oii..
card pon belum print..elek elek..
akhir bulan 4 kang br boleh kasi.. jomput laaa..don't worry...

nurarinab said...

wah..da byk setel..tahniah!tahniah!jom lah dtg weding arina nnt :)

Riena said...

arina- nama sama..eehhehehe..
sure2..awak kasi kita card , kiter dtg ah...bila ek?

MamaFaMi said...

Baguslah Riena dah buat persediaan dari sekarang dan tak tunggu last minute. 5 bulan lebih tu sekejap je. Pejam celik pejam celik, sedar sedar, esok dah tarikhnya kan... hehehe... tak membantu langsung mama ni ye.. ahaks... anyway, ma doakan semuanya berjalan lancar... amin.

Riena said...

thanks mama... x pe sbb mama buat kek jekan..eehhe