Monday, September 28, 2009

Jalan-Jalan Raya ke-6



Pada mulanya tak rancang pun nak pi Cameron.Ingat kan nak pi PD stay kat Casa Rachado.
Last2 adik kol lagi sehari nak pi,"kak jom kita pi Cameron nak". Aku pun on je lah sbb x de buat apa pun kat rumah. So kitorg bertolak Jumaat pagi .Kul 9 kena ada kat keramat dah tp biasalah janji melayu, kul 9 jadi kul 10 la...eheheheh .. dr Keramat kitorg gerak ambik masa dalam 3 jam sampai Cameron. Dah sampai atas tu kitorg terjah jee.. Duduk kat mana yg rasa ok dan selesa. Last2 pilih kat Desa Anthurium.Mmg sangat2 selesa.


Kemudahan kat apartment ni mmg banyak dan berbaloi. Cuma kitorg kena bli barang2 dapur je. Gas, Periuk, belanga, senduk, sudip, sudu, mangkuk semua lah adaaaaaaaaaaaaa..... Kecuali Mesin basuh je.eheheh
Dalam 1 unit kitorg sewa tu ada 3 bilik. Next time sapa2 nk pi Cameron, stay je sini.Tak menyesal punya...eheheheh

Petang kul 3 kitorg gerak pi jalan2. Tgk Strawberry Park, Makan ice-cream, beli sayur, strawberry, then beli barang2 dapur untuk masak malam dan pagi esoknya tu.


Malam tu tak de plan apa2 sbb smua kedai dah tutup.. Kat atas tu mmg x de kemudahan apa2 pun. Gak boring juga. So kitorg decide to tgk tv aje. Nasib ada Astro. Kalau tak mati kutu ah...

Keesokan pagi tu, semua terbongkang tido sampai kul 10 pastu kulam kabut bangun masak sebab kul 12 dah kena check-out. Lepas chek-out kitorg jalan2 lagi smua tempat sbb semalam x berapa nk sempat pi semua FARM.Banyak tutup pukul 4.30-5.30. Kesal sikit la sebab x dapat nak petik stawberry sbb buah still kecik. Org tu ckp hari Selasa br buah besar. HUH!!!!! rugi rugi.. Tak pelah.. janji dapat jumpa sayur segar udah lerrrr.....

Lastly before balik kitorg singgah kat ladang BOH.. Jalan masuk nk ke ladang ni mmg agak menakutkan. muat2 1 kereta jee. kalau selisih salah satu kereta kena ketepi sipi2 je masuk gaung... masuk dalam tu 2 km. kitorg borong barang2 BOH..Murah la juga.