Monday, September 14, 2009

Hobi masa lapang ....

Ehehehhe... Jadiiiiiiiiii.....Sabtu macam biasa menjahit manik.Alhamdulillah semuanyaa settle.Berjaya menyiapkan kesemua baju untuk raya.Kecuali ada 2 pasang lagi after raya...UUfff!!! Then Ahad continue buat kuih raya pulak.Last week dah buat 3 jenis this week buat 3 jenis lagi.. Popia Horlicks ni mmg sedap sangat2.First time buat menjadi.Ala senang jee.. Gulung2 then goreng pastu gaulkan dengan horlicks.Budak-budak suka la nie makan.
Next week sabtu before raya ada masa lagi nak buat.Sbb Popia ni ada permintaan.Jadi terpaksa lah membuatnyaa..



Kulit popia ni beli kat Carrefor.Kalau nk buat sendiri pon x de masalah cuma malas nk bancuh bahan2 dia...

Horlicks + milo + Gula skit.Ikut sukatan..



Siap digoreng


Taraaaaaaaaaaaaaa... Siap....



Cream Puff.... makan untuk buka puasa rumah my sister.Tapi tak berapa nak menjadi sebab apa ek? entah... next time boleh campak resipi kawan mak tukat tong sampah.. Try resipi lain pulak. Tapi sedap juga... cuma dia tak berap anak gebu la.

Ni biskut coconut Strawberry..Resipi kakak aku. sedap gilaaaaaaaa...ni belum bakar lagi.Picture dh siap sepenuhnya lupa nak ambikk..uufff!!! dah siap bakar smua nanti white choc tu salut kat atas rama2 then tekapkan dgn coconut tu. so atas color putih bawah color merah la.. Boleh imagine x???
ahahahahha...
Okeh nanti aku sambung lagii...