Friday, August 21, 2009

Snowing Time

Pukul 3.30 pagi dah bangun, bersiap kemas-kemas barang.So dalam pukul 4.30 bertolak ke Whakapapa tempat main salji tu. Perjalanan ambil masa dalam 5 jam. Sampai sana dalam pukul 9.30 pagi. Suhu kat atas tu x tau la berapa. Tapi mmg sejuk gila kat atas gunung tu.

Gunung yang aku naik tu nama Mt Ruapehu.

Dah sampai atas tuu nak pegang camera pon menggigil2.. Tak tahan..
baju 4 lapis kitog pakai tp alhamdulillah x sejuk.. Tapi kaki pakai 2 lapis stokin pon x jalan.

Terpaksa sewa boot dorg 15NZD. Tak la mahal sangat.

Kalau nk main ski mmg mahal sikit la nak sewa baju lagi, peralatan, kasut dia lagi... Kitorg just main sliding jeee

Dah sampai kat kaki gunung. Keluar kereta jeee dh pakai baju tebal..Sejuk gilaaa.....



Snow man yang sangat cute. Team m'sia yang buat.
Mana cun? Tu sekor jantan sekor betina.

Makan roti sanwish...Sejuk + lapar.


Best gila naik ni...ehehhehe .....


Ni geng2 orang M'sia yang study sana..


Nanti aku update lagiii....ehehhe
Malas betul nak edit picture....

Thursday, August 20, 2009

Welcome to my Homeland...


Bestnya dapat balik Malaysiaaa.....Sampai KLIA 18/8 jam 8 malam. Trn je dari flight terasa panas..Tak tahan. Balik rumah terus jetlag sampai hari rabu.Tido seharian sebab penat sangat.

Tapi rindu sama New Zealand..Kalau ada kesempatan mmg aku akan pergi lagi satu hari nanti. Tapi nk pi Queenstown pulak.Hari tu aku stay kat Hamilton then pi Mt Ruapehu main salji..ehehehe



nanti aku update cerita lagi .... nak edit picture jap...