Tuesday, December 22, 2009

eeee sangat ngeri bukan!!


Dasyatnya kaki diaaa.......

Puchong
Selangor
21 Dis 2009
4-30 petang

Kejadian ini di sebuah kilang memproses baja di Puchong.
Kejadian disedari kira-kira jam 4-30 petang apabila rakan sekerjanya mendapati mangsa tiada berhampiran mesin pengisarnya.
Mangsa sebelumnya keluar makan dan rakan-rakan tidak menyedari bila dia masuk semula bekerja.

Siasatan awal, mangsa dipercayai cuba mengambil sesuatu benda yang terjatuh ke dalam mesin pengisar ini.
Bagaimanapun dia dipercayai hilang imbangan sebelum terjatuh dengan bahagian kepala terjunam ke dalam mesin.

Mesin pengisar ini yang ketika itu sedang beropersi, terus 'menyedut' nya menyebabkan kepala, sehingga bahagian pusatnya hancur dikisar.

Anggota bomba mengambil masa kira-kira tiga jam bagi mengeluarkan mayat dan cebisan daging mangsa dari mesin pengisar ini.

p/s : jangan menonggeng bila anda buat kerja.... kot2 badan x balance dgn kaki kan? Kalau anda ahli gimnastik mesti x jadi mcm ni kan? ekekek

20 comments:

Putri Ramlan said...

ya Allah. mmg ngeri gila oke. err..

Riena said...

badan hancus.. tinggal kaki saja... eeeyyyeeeww..mau muntah!!

farah fatihah said...

meremang segala bulu di badan!hish..

lala said...

Eeeei..
can't imagine ..
sparuh badan hancur kne kisar ,,
Huh. ~

tembun said...

aduh~!!!
nak tekuncil tgk gambar ni.
Dw mmg seram IF berada beside big big mesin nih
Takot termasuk dalam mesin.
haha

Riena said...

farah- dasyat tuhh..ngeri
lala - nasib mati kalau idup mau sepruh nyawa...sakit oww
tembun - hati2 buat keje jgn banyak menonggeng.. jemur kain kat flat pon bahaya juga tau.. :))

lala said...

Aah'
naseb baek mati ,,
kalO x .. tseksa!
cian family dye enn ;(

MamaFaMi said...

Aduhai, sengal rasanya baca entry Riena ni... Kilang apa tu agaknya ye? Mulalah was was nak makan benda yang diorang kisar tu.....

Riena said...

mama- kilang tu dorg ckp kisar makanan haiwan..tp x tau laa kan.. kalau makanan manusia..eeeeeee gelii sungguh!!!

littlephia said...

innalillah...(islam tak dia?)

buat kerja hati-hati oke :)

Riena said...

phia.... entah la , tidak dinyatakan apa agamanyaa....agaknya islam la kot..

anil lutaze said...

masyallah..saya x klik pon pic tu...mmg seang pitam tgk bnde2 cmni...

Riena said...

bhyaaa tu anil..jangan klik nti x pasal2 pengsan sapa mau tanggungjawab?

NURUL said...

takutnyer...tak berani nak tenung lama2 gambar tu

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS SCHEDULE:

PERSONAL MAKEUP CLASS @ SHAH ALAL 9/1/10 RM150
PERSONAL MAKEUP CLASS @ T'GGANU 15/1/10 RM250
PERSONAL MAKEUP CLASS @ KELANTAN 16/1/10 RM250

BRIDAL MAKEUP CLASS @ SHAH ALAM 23&24 JAN 2010 RM500

REGISTER NOW!! LIMITED SEATS FOR ALL CLASSES!

WWW.EYRARIZAL.COM
WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM
FB: EYRA RIZAL/ EYRA RIZAL TOUCH
EYRARIZAL@GMAIL.COM

mamaelly said...

hai riena...

aduih kecut perut elly tengok.dah la baru pas makan..wawawa

kathy jem said...

hehe..boley buat lawak riena ni..tapi sngt la ngeri tengok badan die kena pengisar tu..

Riena said...

kathy... ni nk kata kategori mati kata ke mati syahid ni?

[ Hanie ] said...

hah, sudah!
isk isk, ngeri je tgk..adoi, mcmmanela org2 yg tgk live tu kan...adoiii

Riena said...

hanie... org ngandung x leh tgk.. bahaya..