Tuesday, October 13, 2009

Kain Hijau ...

yess... semalam pukul 12.30 curi2 keluar opis semata-mata nk pi ambik kain kat Jakel.Terlampau excited sangat. Belek 2 3 kali nmpk cun plak. Bawa balik opis, member semua ckp cantik kain tu ..(ceh kembang buntut aku)... Gambar? eeemmm nanti laa, dah siap baju baru boleh tunjuk.. Kalau tengok kain saje mcm x best plak kan? ekekkekek

Tailor? eemm nak hantar mana ek? Sedang mencari tukang jahit yang cantik dan kemas. Nak hantar kat cina mahal la pulok!! Nanti nk try survey kat Medan Mara. Ramai ckp okey. Tapi kedai kat situ banyak.Ada yang murah, ada yang mahal.

Ada tak sapa2 pernh tempah baju kat tailor Medan Mara?

15 comments:

ezreyn said...

reesca..
cuba tanya pnstoberi a.k.a iereen..
dia familiar kat medan mara

Riena said...

haa ok .. nanti sya try tnya merekaa... thanks ezreyn

Mrs Rozalino said...

awak.. kain tuh utk nikah ke, tunang ke? lau nk tau Jakel pon ade tailor dorg tau. Dolu masa sy nk kawen sy gune tailor dorg. Mahal lah skit tp puas ati. Antara yg femes, azwani, hatta dolmat .. ima.. tanye kt salesgal kat ting 3 tuh

Riena said...

roza.. dorg ada kasi card tu kat saya. nama puan norizan.butik kat medan mara.cuma saya x pi try tgk butik dia lagi..ada kol ari tu.

azwani tu pernh buat baju untuk bakal kakak ipar saya masa kawin ari tu.(refer kat blog). sbb hazwani tu abg ipar dia..cecah rm4k juga...

anil lutaze said...

urm...kalau confirm ada tailor yg buat cnthek kt medan mara tu ..go on..tp kalau x psti baik jgn...tkot menanges nnti...hehe..saya cdgkan dzul de classique..tailor tu mmg dr mmber saya brtunang rekomen kt saya smpailah ke kwn2 saya n family saya..now..dah jd tailor ttp..puas hati..sbb die mmg tailor wedding n also affordable..

Riena said...

ya anilll ari tu awak dh ckp brp harga baju nikah awak... mmg cantik sya tgkk.. susah nk cari tailor tetap.. setakat ni mak saya jelah yg buat bj kurung best, tp dia plak x nk ambik risiko jahit baju nikah ni...so terpaksalah cr org lain.

susudalambotol said...

cuba la nik erwan tu. dia punya touch pun ok. murah pun murah.

Riena said...
This comment has been removed by the author.
anil lutaze said...

riena, jmpot ke majlis open
house rumah saya ya sabtu
ni..invitation dan map dah
ada kt blog...kalau nk
dtg...call je ya...thanks

Riena said...

hidd -nik erwan? nti saya try tanya quotation....

anil- insyallah kalau saya tak de apa2 program okehhhh... thanks for ur invi

NURUL said...

saya pun dgr kat medan mara murah tp tak penah hantar kat sana lagi :)

Riena said...

nurul- saya pernh hntr kebaya dan baju fesyen kat situ.kakak tu buat ok.. tp kalau baju nikah ni sya x tau nk hntr kat sapa lagii.. sbb ada lining dan shiffon.takut x cntik kan.

littlephia said...

riena, bila u kahwin ni?

dah beli2 kain bagaiiii.

t/c

Vispera said...

hi nak cari tudung nikah ??
boleh tempah dengan saya... tentang harga dan design kita boleh bincang... http://koleksivispera.blogspot.com/

Riena said...

little- bila kawin? eemmm insyallah tahun dpn.tarikh nanti akan diumumkan ok.. beli skit2 jee nanti x nak kulam kabut.

vispera- anything saya infom ya.. thanks