Monday, September 14, 2009

Hobi masa lapang ....

Ehehehhe... Jadiiiiiiiiii.....Sabtu macam biasa menjahit manik.Alhamdulillah semuanyaa settle.Berjaya menyiapkan kesemua baju untuk raya.Kecuali ada 2 pasang lagi after raya...UUfff!!! Then Ahad continue buat kuih raya pulak.Last week dah buat 3 jenis this week buat 3 jenis lagi.. Popia Horlicks ni mmg sedap sangat2.First time buat menjadi.Ala senang jee.. Gulung2 then goreng pastu gaulkan dengan horlicks.Budak-budak suka la nie makan.
Next week sabtu before raya ada masa lagi nak buat.Sbb Popia ni ada permintaan.Jadi terpaksa lah membuatnyaa..



Kulit popia ni beli kat Carrefor.Kalau nk buat sendiri pon x de masalah cuma malas nk bancuh bahan2 dia...

Horlicks + milo + Gula skit.Ikut sukatan..



Siap digoreng


Taraaaaaaaaaaaaaa... Siap....



Cream Puff.... makan untuk buka puasa rumah my sister.Tapi tak berapa nak menjadi sebab apa ek? entah... next time boleh campak resipi kawan mak tukat tong sampah.. Try resipi lain pulak. Tapi sedap juga... cuma dia tak berap anak gebu la.

Ni biskut coconut Strawberry..Resipi kakak aku. sedap gilaaaaaaaa...ni belum bakar lagi.Picture dh siap sepenuhnya lupa nak ambikk..uufff!!! dah siap bakar smua nanti white choc tu salut kat atas rama2 then tekapkan dgn coconut tu. so atas color putih bawah color merah la.. Boleh imagine x???
ahahahahha...
Okeh nanti aku sambung lagii...

11 comments:

ungu violet said...

rajinnyaaaaa!!

popia tu kosong eh riena?

Riena said...

ha'ahh kosong kat dalam dia.. just gulung2 patu goreng.. dh sejuk skit tu gaul2kan dia dalam horlicks... sedap farah.. try laa buat..

susudalambotol said...

cream puff tu menarik. tahun depan kita jual kat bazar nak? ekeke ;p

Riena said...

hidd - eee x kuasa nyah.tak dak masa nak buat.kalau makan sendiri boleh la..

anil lutaze said...

pandai dan hebatnyeee

Riena said...

anil ~ tq... x sehebat chef..ehehhe

nad nazira said...

bile tengok popiah tuh teringat popiah nestum..sedap..tak penah lagi try popiah horlick+milo..macam setappppppp jek.. :P

Riena said...

eh nad... dalam bekas ijau tu kan campuran gula,nestum dgn horlicks.. saya rasa sama jee yg awak makan dgn yg saya buat...

Putri Ramlan said...

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir & batin.. ;)

dialicious said...

wah bestnye..diah nak try la cream puff tu mcm best kan.nway selamat hari raya riena.i mintak maaf atas seme ape2 je k

Riena said...

put- selamat hari raya to u too..
diah - ya u shud try..sselamat hari raya to u too diah..x ada salah silap pon...eheheheh