Friday, August 21, 2009

Snowing Time

Pukul 3.30 pagi dah bangun, bersiap kemas-kemas barang.So dalam pukul 4.30 bertolak ke Whakapapa tempat main salji tu. Perjalanan ambil masa dalam 5 jam. Sampai sana dalam pukul 9.30 pagi. Suhu kat atas tu x tau la berapa. Tapi mmg sejuk gila kat atas gunung tu.

Gunung yang aku naik tu nama Mt Ruapehu.

Dah sampai atas tuu nak pegang camera pon menggigil2.. Tak tahan..
baju 4 lapis kitog pakai tp alhamdulillah x sejuk.. Tapi kaki pakai 2 lapis stokin pon x jalan.

Terpaksa sewa boot dorg 15NZD. Tak la mahal sangat.

Kalau nk main ski mmg mahal sikit la nak sewa baju lagi, peralatan, kasut dia lagi... Kitorg just main sliding jeee

Dah sampai kat kaki gunung. Keluar kereta jeee dh pakai baju tebal..Sejuk gilaaa.....



Snow man yang sangat cute. Team m'sia yang buat.
Mana cun? Tu sekor jantan sekor betina.

Makan roti sanwish...Sejuk + lapar.


Best gila naik ni...ehehhehe .....


Ni geng2 orang M'sia yang study sana..


Nanti aku update lagiii....ehehhe
Malas betul nak edit picture....

11 comments:

ina said...

hi..bestnye dpt gi NZ.minat sungguh tmpt cantik mcm tu.leh honeymoon kat sana nanti ye esca..heheh

esca said...

honeymoon kat tempat lain plak laa... NZ dh merasa...

susudalambotol said...

argh.
jelesnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
i nak p sana gak!
:D

esca said...

hidd- awak jeles ehh? mmg nk kasi awak jeles pon..eehhe.. pi tgk kat fbook ada byk lg pic...

dialicious said...

kt facebook nama u nor ariena ke?alamak confuse.ehhehe..wah pegi dgn sape tu?cantikla jaket awak!

ungu violet said...

bestnya NZ!!!!!!

Riena said...
This comment has been removed by the author.
Riena said...

diah- haaa kita la tu... eheheh.. now dh tukar nama kat blogger.. sbb awak dh confius kan? ehehhe

farah - best sangat2....

diyanashukor said...

dpt jalan2 mesti la best...
lg2 tempat mcm nih... hihihi...

Riena said...

di..awak kan nk kawin dh.. pi la honeymoon sana... best tauu

ina said...

klu nak honeymoon,leh bw cokelat handmade yg halal dan sedap!!hehe..bukan promosi tp cokelat memanaskan badan juga.
boleh cari di

http://alifcoc.blogspot.com

tq