Tuesday, January 28, 2014

Assalamualaikum.
Lama betul aku tak update blog.
Just nak inform aku akan deliver second baby In Shaa Allah next month on February 2014.Adam pon dah besar bulan April ni dia masuk 3 tahun :).Big boy dah si abang tu.

 
Hai boy,Mama doakan Adam jadi anak yang baik,bijak dan pandai.Jaga adik baik2 ya.Nanti ajar adik ABC dan Alif Ba Ta. Hehe 













Selamat Pengantin baru Abang ku :)

Friday, October 12, 2012

Jom Order and Makan Pavlova

Salam ....
Rutin weekend kalau ada orang order aku tolong buatkan.Baked Pavlova ni senang aje cuma malas nak menunggu time masak tu.Kadang-kadang 1j30m kadang-kadang tu sampai 2 jam.Nak maintain kan warna sebenar Pavlova tu kan.

Dek kerana tak sabar aku naikkan suhu lebih sikit so jadi la warna perang-perang skit.




Sapa nak order boleh email escadagurl21@yahoo.com

Friday, September 28, 2012

Teringin

fuh fuh fuh... Habuks.....
Saje tiba-tiba nak post blog.Aku teringin nak pregnant lagi sebab kawan seangkatan tengah preggy anak second.Cepat betull.Insyallah kalau ada rezeki tahun depan la.Tahun depan jadi anak JPJ la.Si Adam jadi anak Rapid KL.

ok Bye haha

Tuesday, April 3, 2012

Mandi Swimming Pool and BBQ time..

Hari Minggu yang lepas aku dengan kawan-kawan ada buat potluck dekat Putrajaya. Bertolak dari rumah pukul 4petang sampai Putrajaya pukul 5petang mcm tu.Singgah sekejap hantar barang kat rumah Mohsein then terus swimming pool dekat Pullman.Bayaran masuk untuk dewasa RM5 tapi kalau baby x pyah bayar.Simple je swimming pool dia tapi best.Sesuai untuk sapa yang suka berenang jauh2 dan sapa nak belajar berenang kat sini pon ada juga.
.Kitaorang swimming dalam 1 jam je sebab masa dah cukup.tepat 6.45petang abang tu dah tiup wisel bermakna kami semua kena balik.7.45 dia buka balik sampai la 9.45malam.All babies memang suka sangat main air.
Balik rumah siap2 untuk BBQ..sementara tu semua apak2 tolong jaga baby dan yang mak-mak pulak masak di dapur....






Kami masak sangat sedap..Percaya tak?!! hehe

nampak tak aku dah gemok.Actually x gemok pon cuma cutting dah x de... ehehehehhe Semua lengkap...Kami semua x habis makan sebab kenyang.Terlampau banyak makanan.











 Swimming Pool time... Sangat best.Sapa2 nak belajar berenang boleh juga kat sini.X ramai mana pon...







Monday, March 26, 2012

My first meeting with dear :)

i love my friends a lot.Lama dah x jumpa.Perjumaan di Nyonya The Curve.Celebrate Birthday Anna (in advance) cos birthday dia on April.Kot2 bulan April x dapat jumpa kan?We all plan juga nak pi bercuti mybe dekat Fraser's hill or PD.Insyallah on Mei or June..(oohh!!1 no June?)


Jalan-jalan on Sunday!

Memandangkan plan for Saturday CANCEL!!! cos my hubby bon bon tu kerja so tukar pada Sunday untuk jumpa kawan-kawan ku. Ini perjumpaan kedua dalam 1 hari tu dekat IKEA.Makan-makan meatball then lepak The Curve.
We all plan nk pergi bercuti ke satu destinasi yang agak menarik juga and pakej murah.Masing-masing bawa baby.Last bercuti dulu pun dekat Redang, masa tu masing2 belum berkahwin lagi.And now masing2 dah kena bawa baby masing2 tengok pantai and kolam renang.So we all decide to SETUJU! for that package.Insyallah bulan October or Nov la we all pi bercuti.

Wan chem with baby Ray (5moths)
(Hello Baby Ray)
Eh! Adam Mirza..kamu pakai stroller sape tu?Sedap titowww



Me and hubby ku..
Adam eat spagetti.He really loves to eat that foood.Aku bawa bubur dia x mau makan pulak.


Me and my SIL....tolong jadi babysitter kejap..

Manyak Syok.... X sabarnyaa. :)
Sabtu 31 March BBQ at Putrajaya ;)

Thursday, March 22, 2012

Jom jalan jalan nak?

hehe.... saje x de keje nak update.

Ujung minggu ni busy jalan-jalan jumpa kawan.

Sabtu 24 mac ni nak pi Mid Valley - Delicious jumpa bunga,anna,safa, lysa, haja and fiza..Macam mana mau pi,hubby kerja on Saturday!!!! HHhaiihh..X pe cr idea lain.
Ahad 25 mac - Ikea for lunch meatball.Yummyyy u. Meeting untuk all momies punya vacation. Tqah,Shasha,adik and ME..
Semua bawa babies so mana mau letak?terpaksa dukung cos food court dia terlampau ramai orang. For babysitter me bawa adik hubby la.Boleh tolong jaga my Adam Mirza.hehe

Jom jalan-jalan on weekend.Jumpa anda disanaaaaaaaaa...